News

Płatnik kelnerski. Praktyczne i eleganckie akcesorium dla branży gastronomicznej

Elżbieta Głowacka27 czerwca 20243 min
Płatnik kelnerski. Praktyczne i eleganckie akcesorium dla branży gastronomicznej

Branża gastronomiczna musi dbać nie tylko o najwyższą jakość dań dostarczanych klientów, ale także o ich eleganckie serwowanie. Znaczenie ma tu zarówno sama obsługa kelnerska, wystrój lokalu i sposób podania posiłku, ale także to, w jaki sposób przyjęta zostanie płatność za zrealizowaną usługę. W tym celu powstało bardzo praktyczne, eleganckie i stylowe akcesorium – płatnik kelnerski. Dzięki temu niewielkiemu dodatkowi można w dyskretny i subtelny sposób przekazać klientowi rachunek za posiłek, a także odebrać za niego płatność.

Czym jest płatnik kelnerski? Jaką pełni rolę w restauracji?

Eleganckie restauracje, aby przyciągać do siebie gości na odpowiednim poziomie, muszą dbać o każdy, nawet najmniejszy detal ich obsługi. Znaczenie mają nawet tak drobne szczegóły, jak sposób przyjmowania płatności za zamówione dania. Zamiast dostarczać gościowi paragon na tacy, można go bowiem ukryć w praktycznym i eleganckim etui opatrzonym logo restauracji i pozostawić na stoliku do opłacenia. Etui to nazywa się płatnikiem kelnerskim i służy do dyskretnego przekazania klientowi rachunku za wykonaną usługę.

Płatnik kelnerski z https://nana.com.pl/ to niewielki gadżet dla branży gastronomicznej, który może zostać wykonany na indywidualne zamówienie. Restauracje mogą nie tylko wybierać spośród różnych dostępnych w sprzedaży wzorów i rozmiarów etui, ale także spersonalizować wybrany projekt – opatrzeć go swoim logo, nazwą lokalu lub podziękowaniem za wizytę. Dzięki temu płatność za zrealizowaną usługę przebiega w elegancki, stylowy sposób. Ponadto, płatnik kelnerski daje gościowi czas na uregulowanie płatności – kelner zostawia go przy stoliku, nie czekając na opłacenie rachunku.

Co więcej, płatnik kelnerski jest ostatnim elementem, który zapamięta gość. Warto więc zadbać o jego efektowny, stylowy design, który zapadnie klientowi w pamięć oraz będzie swoistym zwieńczeniem jego wizyty w lokalu. To jeden z tych pozornie mało znaczących detali, które mają ogromne znaczenie dla odbioru wizyty w restauracji, zwłaszcza dla gości, którzy goszczą w niej po raz pierwszy.

Jak może prezentować się płatnik kelnerski?

Etui kelnerskie mogą mieć bardzo różną formę. W sprzedaży dostępne są zarówno najprostsze płatniki składające się z dwóch okładek, pomiędzy którymi można umieścić rachunek za zamówienie, jak i bardziej wyszukane, elegancko prezentujące się akcesoria. Te ostatnie mają zazwyczaj formę pudełeczka, do którego wkłada się paragon. Oprócz samego rachunku, w takim etui można umieścić także cukierki lub inne drobiazgi, jako wyraz wdzięczności za wizytę w lokalu.

Gość restauracji, po zapoznaniu się z rachunkiem, może uiścić płatność umieszczając pieniądze bezpośrednio we wnętrzu etui. Ma przy tym możliwość zdecydowania na spokojnie, jaką kwotę uiści oraz o wysokości ewentualnego napiwku. Płatnik kelnerski może zostać pozostawiony przy stoliku, skąd zostanie odebrany przez obsługę już po opuszczeniu przez gości lokalu. To zdecydowanie jedno z tych niewielkich, ale bardzo przydatnych akcesoriów, w które powinien zainwestować każdy lokal gastronomiczny dbający o najwyższą jakość obsługi swoich gości.

Oceń artykuł

rating-fill
rating-fill
rating-fill
rating-fill
rating-fill
Ocena: 5.00 Liczba głosów: 1

5 Podobnych Artykułów:

  1. Przepis na zdrowe muffiny marchewkowe bez cukru
  2. Śledzie w zalewie octowej z cebulką - przepis
  3. Jak długo piec biszkopt - temperatura i czas pieczenia
  4. Przepis na niesamowitą karkówkę w coli i keczupie - sekret doskonałego smaku
  5. Szybka kolacja z niczego - pomysły na co na kolację z niczego
Autor Elżbieta Głowacka
Elżbieta Głowacka

Cześć! Jestem Elżbieta i serdecznie. Na tym blogu, gdzie przybliżę Wam świat kulinariów, gotowania i przepisów. Kocham gotować i eksperymentować w kuchni, dlatego chcę podzielić się z Wami moimi ulubionymi przepisami, trikami kulinarnymi i inspiracjami kulinarymi. 

Udostępnij artykuł

Napisz komentarz

Polecane artykuły