Nie od dziś wiadomo, że lody kręcone to jeden z ulubionych rodzajów deserów, po które sięgają dorośli i dzieci. Lody włoskie i amerykańskie od lat cieszą się niesłabnącą popularnością. Jest jednak coś, co w tym trendzie się zmieniło - większa świadomość konsumencka i stawianie na lody premium. Co to dokładnie oznacza? Czy są na rynku lody z automatu, które wyróżniają się dobrym, prostym składem? Sprawdź, który producent lodów w proszku oferuje jakość satysfakcjonującą współczesnego klienta.
Lody premium - nowa jakość lodów
Na rynku dostępnych jest wiele mieszanek do przygotowania lodów włoskich czy świderków. Różnią się od siebie nie tylko smakiem, wydajnością czy ceną, ale także składem. Warto o tym pamiętać, wybierając produkty do swojej lodziarni. Zwłaszcza, że to właśnie skład przekłada się na smak lodów, jego wygląd i konsystencję. Od tego, co zawiera proszek do lodów włoskich czy amerykańskich, zależy, czy finalny produkt zasmakuje klientom i sprawi, że wrócą po kolejną porcję.
Lody premium to dobry skład
Lody premium bazują na pełnowartościowym mleku. Pełne mleko to gwarancja smaku i satysfakcjonującego odczucia kremowości. Producent lodów w proszku LYKKE postawił zarówno na mleko, jak i na naturalne dodatki - renomowane kakao, prawdziwy sok z owoców i naturalną żywność barwiącą. W składzie jego produktów brak syropu glukozo-fruktozowego, serwatki czy oleju palmowego. Lody przygotowywane z mieszanek LYKKE to zdecydowanie lody premium.
Jaki skład, taki smak
Lody bazujące na mleku i naturalnych dodatkach wyróżniają się znakomitym smakiem. To właśnie od niego zależy, czy klient wróci po więcej. LYKKE w swojej ofercie posiada klasykę smaku - pięć najchętniej wybieranych smaków: lody o smaku śmietankowym, czekoladowym, waniliowym, truskawkowym i jagodowym. Świetnie smakują same oraz w połączeniu kilku smaków lub serwowane z dodatkami takimi jak polewy, posypki, owoce. Na ich bazie przygotujesz mrożoną kawę, pysznego shake'a czy absolutny hit: lody z oliwą i solą.
Lody premium - dobre jak lody rzemieślnicze
Lody amerykańskie czy lody włoskie to przygotowania potrzebują tylko maszyny do lodów, odpowiedniej mieszanki do lodów i wody. Korzystając z bazy do lodów LYKKE bez trudu przygotujesz pyszne kremowe lody - dzięki właściwie opracowanej recepturze mieszanka szybko połączy się z wodą tworząc masę o gładkiej konsystencji, gotową do umieszczenia w maszynie. Lody z maszyny tak dobre jak rzemieślnicze w kwadrans? Z LYKKE to możliwe.
Idealne lody - do lodziarni, kawiarni, cukierni
Lody z maszyny to idealne rozwiązanie nie tylko dla lodziarni, ale dla każdej gastronomii, która chce wzbogacić ofertę o lodowe desery. Zwłaszcza, że lody to produkt wysokomarżowy, generujący wysokie zyski – z wyjątkową szybką stopą zwrotu z inwestycji w maszynę do lodów.
Otwierając lodziarnię postaw na lody premium
Niezależnie od tego, czy zmierzasz serwować lody włoskie czy lody amerykańskie, wybierz mieszanki, dzięki którym Twoje lody wyróżnią się na tle innych - smakiem, wyglądem, konsystencją i.. składem. Z LYKKE w prosty sposób zaoferujesz jakość, której miłośnicy deserów lodowych szukają.