Jak otworzyć lokal z małą gastronomią serwującą kurczaka w panierce? Na co zwrócić uwagę przy wyborze panierki do kurczaka? Skąd wziąć receptury na dania? Poznaj kulisy prowadzenia lokalu z kurczakiem w panierce i otwórz swój własny biznes gastronomiczny w stylu KFC.
Kto ma smaka na kurczaka
Sukces popularnej na całym świecie sieci lokali serwujących kurczaka w chrupiącej panierce to potwierdzenie naszych kulinarnych upodobań: lubimy kurczaka. Jemy go na lunch, na obiad i kolację. Wybieramy jako przekąskę. Z przyjemnością sięgają po niego dzieci. Nic więc dziwnego, że punkty serwujące kurczaka w panierce cieszą się nieustannym zainteresowaniem wszystkich grup klientów.
Finger food
"Kurczak w panierce to jedno z najpopularniejszych dań typu finger food, idealne do jedzenia palcami, prosto z kubełka. Świetne na spotkania ze znajomymi, bo łatwe do wspólnego jedzenia - opowiada pan Szymon, właściciel lokalu typu fast food w miejscowości na Opolszczyźnie - Młodzież uwielbia nasze kurczaki serwowane w dużym kubełku. Odkąd wprowadziliśmy do oferty kurczaka w panierce mamy w lokalu nieustanny ruch"
Mała gastronomia - wielkie marzenie
Wymarzony lokal typu fast food pan Szymon otworzył z Holly Powder - producentem panierki do kurczaka, który świadczy także wsparcie merytoryczne i marketingowe dla lokali serwujących dania na bazie kurczaka.
"Dzięki praktycznym wskazówkom szybko i sprawnie przeszedłem przez etap formalności związanych z otwarciem lokalu i jego wyposażenia. Do przygotowania dań z kurczakiem wystarczą podstawowe sprzęty: frytownica, opiekacz, blender. Od Holly Powder otrzymałem także gotowe receptury na szereg atrakcyjnych potraw. Dużym wsparciem dla mnie były nieodpłatne materiały marketingowe, plakaty, które wykorzystałem do promocji punktu - zarówno w social mediach, jak i w przestrzeni lokalu" - opowiada pan Szymon.
Kurczak podstawą menu
W menu jego małej restauracji znalazły się klasyczny kubełek z panierowanymi kawałkami kurczaka, burgery, wrapy, kanapki, a nawet gofry - wszystko z kurczakiem! Gotowe przepisy pozwoliły zaoszczędzić czas i pieniądze, a przygotowane według nich potrawy okazały się strzałem w dziesiątkę.
Panierka do kurczaka - sekret udanych dań
"Znam właścicieli lokali, którzy na początku próbowali samodzielnie zrobić panierkę do kurczaka. Wyznacznikiem dla nich była panierka KFC. Jednak mimo wielu czasochłonnych prób efekty ich działań były niesatysfakcjonujące. Gotowa panierka kurczaka dedykowana gastronomii Holly Powder to rozwiązanie, które pozwoliło im bez trudu i w szybki sposób przygotować idealnego panierowanego kurczaka - chrupiącego, złocistego na zewnątrz i delikatnego wewnątrz - wspomina pan Szymon. Sam też korzysta z gotowej panierki. Serwowane przez niego dania nie tylko wyglądają niezwykle apetycznie, ale także tak smakują.
Jedna panierka do kurczaka - wiele różnych dań
Panierka do kurczaka Holly Powder charakteryzuje się neutralnym smakiem. Dzięki temu można wykorzystać ją do przygotowania kurczaka w wersji łagodnej, jak i pikantnej. Smak mięsu nadaje marynata. Producent panierki opracował bardzo dokładną instrukcję przygotowania kurczaka w panierce. Od krojenia i marynowania przez panierowanie po smażenie aż do gotowego idealnie chrupiącego kurczaka w złocistej panierce. "Przygotowanie kurczaka jest bardzo proste i szybkie - zapewnia pan Szymon. - Aby się przekonać, można zamówić zestaw startowy i wypróbować produkty i zobaczyć, jakie to proste i smaczne rozwiązanie".
Producent panierki z doświadczeniem
Holly Powder to marka o ugruntowanej pozycji, ciesząca się zaufaniem klientów na całym świcie. Na rynku - zarówno polskim, jak i zagranicznym, obecna jest od lat. Zebranym przez ten czas doświadczeniem firma chętnie się dzieli, oferując wsparcie merytoryczne i marketingowe. Otwierając lokal typu fast food warto skorzystać z doświadczenia, jak i produktów - panierki do kurczaka, marynaty, jak i opakowań na wynos do potraw bazujących na panierowanym kurczaku.